За автора

За автора Диана Струмин

 

Здравейте, аз съм Диана Струмин – самоук художник от София. Рисуването на картини винаги е било моя страст, вдъхновение и спътник за всичко в живота, а в последните години се превърна и в професия. Хората ми дадоха названието “художник“, затова смело мога да се нарека така.

 

Казват за мен, че съм всестранно развита личност и творец по душа. И може би е точно така. :))) По образование съм инженер по Телекомуникации. По професия обаче освен художник в последните години, съм и фотограф и графичен/уеб дизайнер от 16 години. Всички тези три мои професии взаимно се допълват и имат много общи неща.

 

Рисуването с бои донякъде много прилича на “рисуването със светлина”, както наричат още фотографията. А работата с Photoshop, Indesign, Illustrator и таблета за рисуване също прилича на “рисуване на визии”, съдържащи фотоснимки, добре съчетани графични елементи, шрифтове и цветове. И за рисуването, фотографията и графичния дизайн е нужно да създадеш правилна композиция. Да имаш усет за елементите, цветовете и тяхното разположение в пространството. Рисуването още от дете ми даде вдъхновение и основа, от която да надграждам и с другите две професии през годините.

 

Artist-diana-strumin-ranno-tvorchestvo
Kartini na balgarskiya samouk hudozhnik Diana Strumin

 

Как започнах да рисувам картини?

 

Как започнах да рисувам? Ами всичко започна абсолютно на шега. Когато бях дете в 6-ти клас все още се занимавах професионално със спорт. През лятото на 1997г. заедно с отбора ми по плуване бяхме на детски лагер на морето. По традиция след всяко лагеруване, аз купувах един общ подарък за родителите си за спомен. Разхождайки се из китен курорт на българското Черноморие, харесах страшно много една малка картина, на която беше нарисувана лодка на брега на морето. Харесах обаче и прекрасна керамична фигура на красив слон с извит нагоре хобот. Много време се чудих кое да купя, защото имах пари само за едно от нещата. Накрая си казах: “Ще купя слона, пък картината ще я нарисувам вкъщи по спомен”.

 

Когато се върнах у дома, нарисувах първата си морска картина с темперни бои на картон. Тогава се запали искрата и страстта в мен да рисувам все повече с четка и бои. (Дотогава бях рисувала безброй приказни герои и красиви пейзажи с моливи, флумастери и водни бои). С времето надграждах с различни техники и похвати и до ден днешен продължавам да се уча и развивам, за да мога максимално много да пресъздавам реалистични, красиви пейзажи и да творя интересни нови абстрактни картини.

 

А това, че рисувам предимно живопис (реалистични пейзажи) е заради факта, че обожавам красотите на планетата Земя. Разходките сред природата винаги ме зареждат с много положителен заряд и енергия. Точно тях влагам в картините си, за да може частица от Божествената природа да влиза във все повече домове и офиси, и да радват все повече хора.

 

Рисувам всяка една моя картина, под звуците на красива музика от Майката Природа. Целта ми е всяка една моя малка или голяма картина да докосва, зарежда с много радост и вдъхновение всеки неин собственик. А защо това да не си ти? 🙂

 

Разгледай настоящите ми налични картини и висококачествени принтове оттук или разгледай моето творчество през годините по-долу, както и какво казват доволни собственици на мои картини:

Моето творчесто от 1997г. до днес

Ранно творчество (1997 - 2000г.)

Ранно творчество (1997 - 2000г.)

Диана Струмин

През периода 1997 - 2000г. започнах да рисувам като използвах въображението си или гледах от малки картички с красиви пейзажи. Рисувах единствено с темперни бои на картон. Участвах в детски конкурси за рисунки и печелих няколко първи места.

Ранно творчество (2000 - 2003г.)

Ранно творчество (2000 - 2003г.)

Диана Струмин

В периода 2000 - 2003г. продължих да рисувам с темперни бои на картон. Страстта ми обаче стана още по-голяма, когато открих платната за рисуване. В този период закупиха правата на няколко мои картини и ги отпечатаха на календари в цял тираж. Беше голяма радост за мен.

Творчество (2003 - 2008г.)

Творчество (2003 - 2008г.)

Диана Струмин

През периода 2003 - 2008г. започнах да рисувам с маслени бои на платно. Видях техните многобройни предимства и малки недостатъци. Тук се разделих завинаги с темперните бои, които на платната стояха някак “сухи“.

Творчество (2008 - 2012г.)

Творчество (2008 - 2012г.)

Диана Струмин

В периода 2008 - 2012г. продължих да рисувам с маслени бои на платно, но творях и с акрилни бои. През тези години подарих много картини на приятели и роднини. Участвах в благотворителни изложби.

Творчество (2012 - 2017г.)

Творчество (2012 - 2017г.)

Диана Струмин

През 2012 - 2017г. продължавах да изучавам сама техники и похвати на рисуването с маслени бои. Това е периодът, в който продадох първата си картина. Това е периодът, в който хората ме нарекоха “художник”. Това ме вдъхнови да продължа да рисувам занапред, защото разбрах, че ще има много хора, които ще оценят изкуството ми, ще закупят и красят дома си с моите картини.

Творчество (2017 - 2021)

Творчество (2017 - 2021)

Диана Струмин

Творчеството ми от 2017г. досега е най-успешно и силно за мен. Успешно, защото имах много продажби на картини, които сега украсяват дома на много щастливи хора. Успешно и силно и като период на развитие. Научих нови начини и тънкости, с които по-реалистично да представям красотите на природата от България и света. От 2020г. започнах да експериментирам и да рисувам абстрактно изкуство с акрилни бои. Продължавам да надграждам знанията и да развивам творческия дух в мен, за да радвам още повече хора с изкуството и картините си.

Отзиви и мнения на доволни клиенти

Какво казват собственици на мои картини за мен, моите пейзажи и абстракции, може да видите в следващите редове чрез снимки. Ако искате и вие да напишете отзив/мнение за моите картини и творчеството ми, можете да го направите през фейсбук страницата ми оттук: DianaStruminKartiniFotografia

Деница А.

Деница А.

Радостина Г.

Радостина Г.

Банкер

Александър В.

Александър В.

Уеб дизайнер

Светодиодни приложения

Светодиодни приложения

Led4fen.com - декоративно осветление и осветление под наем

Лидия

Лидия

Психолог

Ради С.

Ради С.

Фитнес треньор и специалист по здравословно хранене

Илиян Т.

Илиян Т.

Инженер

Виолета И.

Виолета И.

UI/UX Designer

Мина Л.

Мина Л.

Ветеринар

Венета

Венета

Нина Х.

Нина Х.

Счетоводител

Златка Б.

Златка Б.

Собственик на бизнеси

Аврам П.

Аврам П.

Стоматолог

Йордан

Йордан

Електротехник

Иван Г.

Иван Г.

IT Сфера

Юлия Б.

Юлия Б.

Управител и собственик на бизнес

Елена Г.

Елена Г.

Сценарист и монтажист

Александра В.

Александра В.

Вземи ПРОМО код за 10% отстъпка на всички картини оригинали